Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değerli, istiyorum, yorumlarınızı

Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Değerli arkadaşlar aklımı kurcalayan bazı sorular var,aşşağıda yazdım
Bilgili, az bilgili yada bilgisiz, bu konuda fikri olan herkesin yorum yapmasını istiyorum Sadece bir tanesinde bile olsa bir fikriniz varsa belirtirseniz sevinirim Yine sitede çok bilgili olan arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum, vakitlerini harcayıp birkaç birşey yazarlarsa çok mutlu olurum

Sizlerden tek ricam eğer bilgiliyseniz, lütfen daha fazla kafa karıştıracak yorumlar yapmadan yeterli açıklamayı yapmanız

Bunun dışında herkesin fikrine saygım var

1) Neden dualar ve zikirler belli sayılarda çekilmelidir? Herhangi bir isteğin olması için belli bir zikir yada belli dua neden birkaç kez okunmalıdır? Tek bir kere veya gelişigüzel bir sayıda herhangi bir duanın okunması neden bazılarına göre aynı etkiyi yaratmamaktadır? Yüce Allah insanın içine bakmazmı, belli bir sayıda okumadan bizi duymaz mı?

2)Büyü dinimize göre günahtırBuna göre,bir insana iradesi dışında birşeyler yaptırmak yada yaptırmaya çalışmak da günahdır diye düşünüyorum O halde biz belli birkaç adet zikiri yada belli bir dua tertibini sadece istediğimiz kişi gelsin,bizi sevsin diye yaptıktan sonra istediğimiz insan bize gelecekse, bu kişinin iradesini elinden almaya çalışmak değilmidir?
(Bu soruya biz Allahtan hayırlısı ise istiyoruz,dua ediyoruz diyecek arkadaşlara katılıyorum ancak bu yine beni birinci soruya yönlendiriyor)
(Büyü kötü varlıkların tesirine alınarak yapılır,kötü enerjiler kullanılarak yapılırvs diyecek arkadaşlar için; Allah'ın izni olmadan büyüde tutmaz,duada kabul olmaz, bunu biliyoruz o halde her iki durumdada Allah'ın izni şart ise neden biri günah iken diğeri değildir?)

3)Belli bir duayı,zikri fazla yada gereğinden fazla sayıda çekenlere kötü varlıklar musallat olur diyen arkadaşlar mevcutPeki bu neden olmaktadır?
(Bu soruyu açıklığa kavuşturabilecek arkadaşlardan ricam; Yüce rabbimiz bu varlıkların böyle iyi niyetle dua eden insanlara musallat olmasına nasıl müsade etmektedir?)
(Bu konuda Hzpeygamberimizin bize ''belli sayıların üstünde çekmeyin, yoksa şöyle olur'' şeklinde bir açıklaması var mıdır? Yoksa neden bir uyarı yapılmamıştır?)

4)(Muhabbet için)Dua okunduğunda bazılarımızın deneyimlediği gibi aramalar, karşılaşmalar, konuşmalar, görüşmeler olmaktadır ama bir neticeye varamamaktadır( Herkes için konuşmuyorum,müstesna olanlar vardır)Yada giden dönüyorsa aynı sorunlar baş göstermekte kişiler tekrar ayrılmaktadırlar Bunun nedeni kader midir?(bu soruyu Allah'ım hayırlısı ise dönsün şeklinde dua edildiği durumlar için soruyorum)Eğer kader diyorsanız, tertip duaların insanı pek bir sonuca vardırmayacağı görülüyorO halde sadece Allah rızası için, Rabbimizin bizden razı olması için dua edilmesi daha güzel değil midir? Zaten Allah sevdiği kuluna hayırlısı ne ise onu nasip etmez mi?
Yok eğer kader değil başka sebepten diyorsanız, bu başka sebep nedir?

NOT:Ek soru; Örneğin bu forumda belkide en bilinen konulardan olan, resime besmelenin, çevirgelin yada 3003 ya vedud'unvs kalpten gelen bir yakarıştan veya bir yada birkaç tane herhangi bir sureyi okumaktan ne gibi bir farkı veya üstünlüğü vardırda gideni döndürdüğü söylenmektedir??

Yorumlarını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

lighter Nickli Üyeden Alıntı

Değerli arkadaşlar aklımı kurcalayan bazı sorular var,aşşağıda yazdım
Bilgili, az bilgili yada bilgisiz, bu konuda fikri olan herkesin yorum yapmasını istiyorum Sadece bir tanesinde bile olsa bir fikriniz varsa belirtirseniz sevinirim Yine sitede çok bilgili olan arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum, vakitlerini harcayıp birkaç birşey yazarlarsa çok mutlu olurum

Sizlerden tek ricam eğer bilgiliyseniz, lütfen daha fazla kafa karıştıracak yorumlar yapmadan yeterli açıklamayı yapmanız

Öncelikle belirteyim bu sorular genelde bu ilimlere ilgi duyanların hep ilk merak edip sordukları sorularBende bu soruları sorarak ama cevap bulamayarak başlamıştım 13-14 sene kadar önce

Bunun dışında herkesin fikrine saygım var

1) Neden dualar ve zikirler belli sayılarda çekilmelidir? Herhangi bir isteğin olması için belli bir zikir yada belli dua neden birkaç kez okunmalıdır? Tek bir kere veya gelişigüzel bir sayıda herhangi bir duanın okunması neden bazılarına göre aynı etkiyi yaratmamaktadır? Yüce Allah insanın içine bakmazmı, belli bir sayıda okumadan bizi duymaz mı?

Bu sayı ilmi ilgili bir konuAslında çoğu kişi sayıların tam olarak ne ifade ettiğini bilmiyorHerkes değişik bir şey söyler bu konudaTam doğru cevabı bunu kimsenin bilmediğidirTamam ebced hesabı ile kişi adlarının ebced karşılığına göre falan belirlenir ama benim anlatmak istediğim "SAYILARIN TAM ETKİSİNİN NE ŞEKİLDE VUKU BULDUĞUNUN ALLAH(CC) VE İLİM VERDİKLERİ DIŞINDA BİLİNMEDİĞİDİR Ama sayı gerçeği vardır ve hadislerdede sayılarla zikirler verilmiştirDemekki sayı gerçektirAma doğrusu nedir onu ancak Allah(cc) bilirBunlar genel olarak bir şifredirSonuçta esas olan niyettir elbetteAma bunları bir anahtar kodları gibide düşünebilirsinizKapıya isteğe duruma göre anahtarDüşünün 99 Yüce isim ile sonsuz işler yapılabilirhayır içinde şer içinde kullanılabiliyor99 ismin değişik sayı ve formüller ile okunması neticesinde bu işler oluyor

2)Büyü dinimize göre günahtırBuna göre,bir insana iradesi dışında birşeyler yaptırmak yada yaptırmaya çalışmak da günahdır diye düşünüyorum O halde biz belli birkaç adet zikiri yada belli bir dua tertibini sadece istediğimiz kişi gelsin,bizi sevsin diye yaptıktan sonra istediğimiz insan bize gelecekse, bu kişinin iradesini elinden almaya çalışmak değilmidir?
(Bu soruya biz Allahtan hayırlısı ise istiyoruz,dua ediyoruz diyecek arkadaşlara katılıyorum ancak bu yine beni birinci soruya yönlendiriyor)
(Büyü kötü varlıkların tesirine alınarak yapılır,kötü enerjiler kullanılarak yapılırvs diyecek arkadaşlar için; Allah'ın izni olmadan büyüde tutmaz,duada kabul olmaz, bunu biliyoruz o halde her iki durumdada Allah'ın izni şart ise neden biri günah iken diğeri değildir?)

Bakınız bu sorunun cevabı çok nettirNİYET İYİ BİLE OLSA BÜYÜ BÜYÜDÜR YAPILMAZALLAH(CC) İSTEKLERİMİZİ BİZZAT KENDİSİNDEN DUA ETMEK ISRARLA DUA ETMEK YOLUYLA İSTEMEMİZİ VE sonuçlarına katlanmamızı HADDİ AŞANLARDAN OLMAMAMIZI bizlere bildirmiştirİyi niyetle okudum gelen rahmani cinden onu bana aşık etmesini istedim gibi cümlelerle kafalar bulanmaktadırSorunuzun cevabı içindeki gibidirİslam bize ne söyler neyi emreder ? Çok açıktırDua et Allah(cc) tan isteGerisine razı gelHayırlısını isteDoğrusunu Allah(cc) bilir biz nede hayır nede şer olduğunu bilemeyiz

3)Belli bir duayı,zikri fazla yada gereğinden fazla sayıda çekenlere kötü varlıklar musallat olur diyen arkadaşlar mevcutPeki bu neden olmaktadır?
(Bu soruyu açıklığa kavuşturabilecek arkadaşlardan ricam; Yüce rabbimiz bu varlıkların böyle iyi niyetle dua eden insanlara musallat olmasına nasıl müsade etmektedir?)
(Bu konuda Hzpeygamberimizin bize ''belli sayıların üstünde çekmeyin, yoksa şöyle olur'' şeklinde bir açıklaması var mıdır? Yoksa neden bir uyarı yapılmamıştır?)

Zikir yapan Allah(cc) rızasını kazanmak için çalışan herkese kötü niyetli cinler hatta ifritler şeytanlar musallat olup engel olmak isterlerBuna neden diye soracak olursanız çok açıktır ki şeytanında vazifesi budurBunun dışında havas konusunda ise okumalarınız sonucunda rahmanilere ulaşmak çooook zaman çalışma ve sabır isterama daha okuduğunuz ilk dönemlerde size en kolay şeytani cinler gelirler zira onların GELMEMELERİ İÇİN BİR SEBEP YOKTURGelir gitmezlerÇoğu zamanda kendilerini rahmani olarak tanıtır ve sizi yoldan çıkarmaya kontrol altına almaya hatta çarpmaya musallat olmaya çalışırlarMalesef çoğu kişi burada tökezler KORKUNÇ ŞÜPHELERE DÜŞER ve mazallah yoldan çıkar hayatını mahvederO yüzden MÜRŞİD esastır

4)(Muhabbet için)Dua okunduğunda bazılarımızın deneyimlediği gibi aramalar, karşılaşmalar, konuşmalar, görüşmeler olmaktadır ama bir neticeye varamamaktadır( Herkes için konuşmuyorum,müstesna olanlar vardır)Yada giden dönüyorsa aynı sorunlar baş göstermekte kişiler tekrar ayrılmaktadırlar Bunun nedeni kader midir?(bu soruyu Allah'ım hayırlısı ise dönsün şeklinde dua edildiği durumlar için soruyorum)Eğer kader diyorsanız, tertip duaların insanı pek bir sonuca vardırmayacağı görülüyorO halde sadece Allah rızası için, Rabbimizin bizden razı olması için dua edilmesi daha güzel değil midir? Zaten Allah sevdiği kuluna hayırlısı ne ise onu nasip etmez mi?

DUA ETMENİN ŞARTLARI ADABI VARDIRVe Peygamber Efendimiz (sav) in okuduğu duaları okuruzBunları okumak sünnet olup hem sevaptır hemde büyü konusuna girmezlerBunların türkçelerinden de anlaşılacağı üzere çoğu arapça olarak en doğru (Allah(cc) ın resulünden öğrenilen) şekilde edilmiş en güzel dualardır ve daha hızlı hedefe ulaşabilirlerHayırlı yollarla dua eden hep en doğruya ulaşırken kendi bildiğini okuyan yapanlar ise amaçlarının dışına çıkar çıktıklarınıda anlamayıp kendilerin ehil sanmaya başlarlarHalbuki onlar mahvolmuşlardır

Sonuç olarak doğru olan bellidirİstekleri yalnızca Allah(cc) dan istemeli ve sonuçlarına razı gelmeliyiz(Bir hristiyan atasözünde dediği gibi tanrının ertelemesi reddetmesi demek değildir-doğru olduğu ve güzel olduğu için kullandım Allah(cc) ım affeylesin inşaallah)

Bunlar dışında yapılan şeylerin pek çoğu büyü kapsamına girmeye başlar

Tedavilerde de öyledirKuran ile tedavi dışındaki tüm tedaviler yalandır yanlıştır

Birde sormuşsunuz Allah(CC) neden izin veriyor diyeKesinlikle İMTİHAN SEBEBİYLEÖyle olmasa zaten bugün müslüman olanların hiç ölmemesi silah işlememsi lazım gelirdiMalesef dünyada bugün en çok eziye ölüm ve zorbalığa müslümanlar hedef olmaktadırlarİMTİHAN

Allah(cc) hatalarımızı affetsin en doğrusunu yine Allah(cc) bilir ki İLMİN gerçek ve tek sahibi ancak Allah-ü Tealadır
--------------------
Her amelde esas olan öncelikle niyettirAma samimi niyet

Mesela ben şifa amacıyla havas öğrenmek istiyorum demek samimiyet değildirO kendimiz için merak için öğrenmek demektir

Niyet ne ise okumanızda ona göre sonuçlanacaktır

İlk doğru okumalarda sizi bazı testlere tabi tutarlar ki bunun nedenide budurSamimi değilseniz ilk aşamayı geçemezsiniz (havas öğrenimlerinde)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim Ben şu anlık havas ilmine ilgi duymuyorum sadece forumu gezdikçe ve insanların sorularını gördükçe (bunu kaç kere okusam, eşimse ne kadar okusam, sevgilimse ne kadar okusam) yok bu tutmadı birde şu duayı denesem şeklinde soruları kafamı karıştırdı Kesinlikle küçük gördüğümden değil, bende Rabbimden birşeyler isterken dua okuyan insanlardanım Hatta duaları bir kere okumam bende bu yeter diyerek, 3 kere 7 kere, 41 kerevs okurum Ama işin bu derece karmaşık,sayılarla dolu,tertiplerle dolu olduğunu ve bu sayılar ve tertipler üzerinde ısrarlarla durulduğunu görünce şaşırdım

Ben, iyi niyetli olduktan sonra Allah'tan sade ama içten bir şekilde istemeninde yeterli olduğunu,eğer ısrarla edilen dualara karşı o konuda bir değişiklik olmuyorsa,hayırsız olduğunu,önemli olanın Allah'a teslimiyet olduğunu düşünürdüm

Bu kesinlikle araştırmam,sorgulamam demek değil Tam tersine çok araştırır, çok sorgular çok şüphe duyarımMüslümanım Allah'a şükür ama her inanca saygı duyar, her dinde Allah'ı bulurum
Sadece insan daha çok araştırdıkça daha çok soru oluşuyor kafasında

Size tekrar teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

lighter Nickli Üyeden Alıntı

istedigin zikri istedigin kadar cekebilirsinKurani kerimde ne bir sayi belirtilmisdir, nede isaret edilmisdirBu tür seyler sonradan uydurmadir
Dileyen diledigi kadar zikrini , duasini yapar

Ali İmran Suresi 78 Onlardan bir zümre vardır, aslında kitap’tan olmayan birşeyi siz kitap’tan sanasınız diye, dillerini kitap’la eğip bükerlerO, Allah katından olmadığı halde “Bu, Allah katındandır” derlerBilip durdukları halde, Allah hakkında yalan söylerler

Sanirim bu ayet cevapliyor Yani söyleki Kurani kerimde bunlarda yokturNe havas vardir, ne huddam vardir, ne sayili zikir vardir, ne büyü yapmak, yahut zikir cekip birseyler üzerine etki eylemek felan fisman vardirKurani kerimde zaten Alim Imran suresi 78 de buna güzel müdahale etmekde

Buda korkunc bir uydurmadirBazi tarikatcilardan cikmadir bu sözlerMaksat tarikata bagli kalsin üye, icazet olmadan zikir cekmesinYani ALLAH ile kulun arasina birde rabita giriyorSen kendin ALLAHA degil, önce rabitaya, rabitada ALLAHA senin icin dua ediyorBöylece sirkin alasini kosmakdalar farkina varmadanKurani kerimin Fatiha suresinde " Yalniz sana kulluk ederiz, yalniz senden yardim dileriz" sözü aslinda yeterli olmasi gereklidir diye düsünmekdeyimZikir cekmekle cin peri hotlak musallat olsaydi, en basda kurani kerimde bunu yazardi yüce ALLAHBunlari söyleyenlerin kaynaklarini sorunca, bugüne kadar kimse bir kaynak getiremedigetirbileceklerinide sanmiyorum acikcasi

cok güzel, iste budur!! Duayi sadece ve sadece ALLAHA yapmaliyizbilmem su gelecekmisde, muhabbet olacakmisda, su yaldizli sözleri sunu yaparmisda , bilmem nolurmusdaBu apacik sirkdir! Cünkü ALLAH dururken onun yarattigindan medet ummak, insani nereye götürecegi ortadadirALLAH demiski" Benden isteyin!!" Aynen katiliyorum sana bu konudaALLAH dururken saga sola , suna buna, cin peri hotlaga kesinlikle gerek yoktur

NOT:Ek soru; Örneğin bu forumda belkide en bilinen konulardan olan, resime besmelenin, çevirgelin yada 3003 ya vedud'unvs kalpten gelen bir yakarıştan veya bir yada birkaç tane herhangi bir sureyi okumaktan ne gibi bir farkı veya üstünlüğü vardırda gideni döndürdüğü söylenmektedir??

Simdi söyle birsey buBin kisiye bu duayi ögretiyorlar900 kiside bu dua tesirli olmuyor ( olamaz cünki hikmet duada degil , Yaratandadir)geriye kalan yüz kisinin kaderindedirki, geliyor sevdikleriInsanlara geride kalan 900 kisi anlatsada dinleyen yoktur onlariCünki 100 kisi demiski " bende tesirli idi" Otomatik insanin beyninde söyle bir soru olusuyor (nefs sagolsun)" acaba bende denesemmi, ama ne olcak bir deneyeyim!"
oysa sunu kafamiza bir sokabilsek900 kiside bu yaldizli sözler tutmadiBirde daha korkunc bir sey vardirki, oda söyledirAdam diyorki sana" Sen dogru yapmamissindir, ondan tutmamisdir"!Yani tutmayincada suc senindir imajini asiyorlar sana

Ben basdan beri dedigim gibi, halende diyorumve hep diyecegimBu tür seylerin kökü sahtekarlikdan öteye gecmezInsanlari soymak, halki kandirmak, kendi menfaati icin calismakdan baska bir ise yaramaz

Cinleride, yaldizli sözleride, sahtekarlik ile kazandiklari paralarida baslarinda parelensin bunlarin

Vesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Muhabbetci Nickli Üyeden Alıntı

istedigin zikri istedigin kadar cekebilirsinKurani kerimde ne bir sayi belirtilmisdir, nede isaret edilmisdirBu tür seyler sonradan uydurmadir
Dileyen diledigi kadar zikrini , duasini yapar

Ali İmran Suresi 78 Onlardan bir zümre vardır, aslında kitap’tan olmayan birşeyi siz kitap’tan sanasınız diye, dillerini kitap’la eğip bükerlerO, Allah katından olmadığı halde “Bu, Allah katındandır” derlerBilip durdukları halde, Allah hakkında yalan söylerler

Sanirim bu ayet cevapliyor Yani söyleki Kurani kerimde bunlarda yokturNe havas vardir, ne huddam vardir, ne sayili zikir vardir, ne büyü yapmak, yahut zikir cekip birseyler üzerine etki eylemek felan fisman vardirKurani kerimde zaten Alim Imran suresi 78 de buna güzel müdahale etmekde

Buda korkunc bir uydurmadirBazi tarikatcilardan cikmadir bu sözlerMaksat tarikata bagli kalsin üye, icazet olmadan zikir cekmesinYani ALLAH ile kulun arasina birde rabita giriyorSen kendin ALLAHA degil, önce rabitaya, rabitada ALLAHA senin icin dua ediyorBöylece sirkin alasini kosmakdalar farkina varmadanKurani kerimin Fatiha suresinde " Yalniz sana kulluk ederiz, yalniz senden yardim dileriz" sözü aslinda yeterli olmasi gereklidir diye düsünmekdeyimZikir cekmekle cin peri hotlak musallat olsaydi, en basda kurani kerimde bunu yazardi yüce ALLAHBunlari söyleyenlerin kaynaklarini sorunca, bugüne kadar kimse bir kaynak getiremedigetirbileceklerinide sanmiyorum acikcasi

cok güzel, iste budur!! Duayi sadece ve sadece ALLAHA yapmaliyizbilmem su gelecekmisde, muhabbet olacakmisda, su yaldizli sözleri sunu yaparmisda , bilmem nolurmusdaBu apacik sirkdir! Cünkü ALLAH dururken onun yarattigindan medet ummak, insani nereye götürecegi ortadadirALLAH demiski" Benden isteyin!!" Aynen katiliyorum sana bu konudaALLAH dururken saga sola , suna buna, cin peri hotlaga kesinlikle gerek yoktur

Simdi söyle birsey buBin kisiye bu duayi ögretiyorlar900 kiside bu dua tesirli olmuyor ( olamaz cünki hikmet duada degil , Yaratandadir)geriye kalan yüz kisinin kaderindedirki, geliyor sevdikleriInsanlara geride kalan 900 kisi anlatsada dinleyen yoktur onlariCünki 100 kisi demiski " bende tesirli idi" Otomatik insanin beyninde söyle bir soru olusuyor (nefs sagolsun)" acaba bende denesemmi, ama ne olcak bir deneyeyim!"
oysa sunu kafamiza bir sokabilsek900 kiside bu yaldizli sözler tutmadiBirde daha korkunc bir sey vardirki, oda söyledirAdam diyorki sana" Sen dogru yapmamissindir, ondan tutmamisdir"!Yani tutmayincada suc senindir imajini asiyorlar sana

Ben basdan beri dedigim gibi, halende diyorumve hep diyecegimBu tür seylerin kökü sahtekarlikdan öteye gecmezInsanlari soymak, halki kandirmak, kendi menfaati icin calismakdan baska bir ise yaramaz

Cinleride, yaldizli sözleride, sahtekarlik ile kazandiklari paralarida baslarinda parelensin bunlarin

Vesselam

Ellerinize sağlık, gerçekten çok ama çok teşekkür ediyorum Yazınızı okuyunca huzur buldum Demekki yanılmıyormuşum,her ne kadar akıl karışsada gönül doğru yolu içten içe söylüyor insana
Tekrar tekrar teşekkürler

Allah yar ve yardımcınız olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

slm
keske herkes sizin gibi arasdirsa, Allah sizden razi olsun, ve ilminizi artirsin
Nefslerine uyup Kurani Kerimi sihir kitabi imis gibi yansitmakdan cekinmeyen bircok insan ile karsi karsiyayiz

Rabbimiz icden icden yalvarin derken, Yüce Rabbimizle pazarlik yaparcasina, hani illa birinciyi kabul etmezse duymazsa onuncuyu 100cüyü duyar gibisine sapkin bir zihniyet bu malesef, insanlar öyle nefslerine kapilmiski, azcik durup düsünseler, onlarda görcekler sacmaligini, ama tam kendilerine gelirken, biri cikiyor, ve nefsine hos gelen iddiada bulundugu an, yine nefsi hakimiyeti ele aliyor

Muhabbetci can zaten aciklamis diger konularida, fazla uzatmaya gerek yok, tebrik etmek icin yazdik aslinda buraya

vslm

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Hülya Nickli Üyeden Alıntı

Rabbimiz icden icden yalvarin derken, Yüce Rabbimizle pazarlik yaparcasina, hani illa birinciyi kabul etmezse duymazsa onuncuyu 100cüyü duyar gibisine sapkin bir zihniyet bu malesef, insanlar öyle nefslerine kapilmiski, azcik durup düsünseler, onlarda görcekler sacmaligini, ama tam kendilerine gelirken, biri cikiyor, ve nefsine hos gelen iddiada bulundugu an, yine nefsi hakimiyeti ele aliyor

Özellikle son cümleniz çok yerinde olmuş çok teşekkür ediyorum, sanırım yanıla doğrula anlayacağız,yaşayacağız,göreceğiz Zaaflar zaten insanı yanıltan,ama olsun iyi niyetle temiz kalbi barındırdıktan sonra elbet herkes kendisi için en doğru yolu bulacaktır

Hepimiz insanız, ne eksik ne fazlaMüslümanıda,Hristiyanıda,Yahudiside, Budistide,vs hepimiz Herkes,her din, her inanç, akıl,mantık ve iyi niyet olduktan sonra kendine göre bir yol bulacaktır diye düşünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com