![]() |
Değerli Yorumlarınızı İstiyorum. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.Değerli arkadaşlar aklımı kurcalayan bazı sorular var,aşşağıda yazdım ![]() Bilgili, az bilgili yada bilgisiz, bu konuda fikri olan herkesin yorum yapmasını istiyorum ![]() ![]() Sizlerden tek ricam eğer bilgiliyseniz, lütfen daha fazla kafa karıştıracak yorumlar yapmadan yeterli açıklamayı yapmanız Bunun dışında herkesin fikrine saygım var ![]() 1) Neden dualar ve zikirler belli sayılarda çekilmelidir? Herhangi bir isteğin olması için belli bir zikir yada belli dua neden birkaç kez okunmalıdır? Tek bir kere veya gelişigüzel bir sayıda herhangi bir duanın okunması neden bazılarına göre aynı etkiyi yaratmamaktadır? Yüce Allah insanın içine bakmazmı, belli bir sayıda okumadan bizi duymaz mı? 2)Büyü dinimize göre günahtır ![]() ![]() (Bu soruya biz Allahtan hayırlısı ise istiyoruz,dua ediyoruz diyecek arkadaşlara katılıyorum ancak bu yine beni birinci soruya yönlendiriyor ![]() (Büyü kötü varlıkların tesirine alınarak yapılır,kötü enerjiler kullanılarak yapılır ![]() ![]() 3)Belli bir duayı,zikri fazla yada gereğinden fazla sayıda çekenlere kötü varlıklar musallat olur diyen arkadaşlar mevcut ![]() (Bu soruyu açıklığa kavuşturabilecek arkadaşlardan ricam; Yüce rabbimiz bu varlıkların böyle iyi niyetle dua eden insanlara musallat olmasına nasıl müsade etmektedir?) (Bu konuda Hz ![]() 4)(Muhabbet için)Dua okunduğunda bazılarımızın deneyimlediği gibi aramalar, karşılaşmalar, konuşmalar, görüşmeler olmaktadır ama bir neticeye varamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yok eğer kader değil başka sebepten diyorsanız, bu başka sebep nedir? NOT:Ek soru; Örneğin bu forumda belkide en bilinen konulardan olan, resime besmelenin, çevirgelin yada 3003 ya vedud'un ![]() ![]() ![]() Yorumlarını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.lighter Nickli Üyeden Alıntı Değerli arkadaşlar aklımı kurcalayan bazı sorular var,aşşağıda yazdım ![]() Bilgili, az bilgili yada bilgisiz, bu konuda fikri olan herkesin yorum yapmasını istiyorum ![]() ![]() Sizlerden tek ricam eğer bilgiliyseniz, lütfen daha fazla kafa karıştıracak yorumlar yapmadan yeterli açıklamayı yapmanız Öncelikle belirteyim bu sorular genelde bu ilimlere ilgi duyanların hep ilk merak edip sordukları sorular ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun dışında herkesin fikrine saygım var ![]() 1) Neden dualar ve zikirler belli sayılarda çekilmelidir? Herhangi bir isteğin olması için belli bir zikir yada belli dua neden birkaç kez okunmalıdır? Tek bir kere veya gelişigüzel bir sayıda herhangi bir duanın okunması neden bazılarına göre aynı etkiyi yaratmamaktadır? Yüce Allah insanın içine bakmazmı, belli bir sayıda okumadan bizi duymaz mı? Bu sayı ilmi ilgili bir konu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2)Büyü dinimize göre günahtır ![]() ![]() (Bu soruya biz Allahtan hayırlısı ise istiyoruz,dua ediyoruz diyecek arkadaşlara katılıyorum ancak bu yine beni birinci soruya yönlendiriyor ![]() (Büyü kötü varlıkların tesirine alınarak yapılır,kötü enerjiler kullanılarak yapılır ![]() ![]() Bakınız bu sorunun cevabı çok nettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3)Belli bir duayı,zikri fazla yada gereğinden fazla sayıda çekenlere kötü varlıklar musallat olur diyen arkadaşlar mevcut ![]() (Bu soruyu açıklığa kavuşturabilecek arkadaşlardan ricam; Yüce rabbimiz bu varlıkların böyle iyi niyetle dua eden insanlara musallat olmasına nasıl müsade etmektedir?) (Bu konuda Hz ![]() Zikir yapan Allah(c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4)(Muhabbet için)Dua okunduğunda bazılarımızın deneyimlediği gibi aramalar, karşılaşmalar, konuşmalar, görüşmeler olmaktadır ama bir neticeye varamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yok eğer kader değil başka sebepten diyorsanız, bu başka sebep nedir? Yorumlarını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim DUA ETMENİN ŞARTLARI ADABI VARDIR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak doğru olan bellidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar dışında yapılan şeylerin pek çoğu büyü kapsamına girmeye başlar ![]() Tedavilerde de öyledir ![]() ![]() ![]() ![]() Birde sormuşsunuz Allah(C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah(c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Her amelde esas olan öncelikle niyettir ![]() ![]() Mesela ben şifa amacıyla havas öğrenmek istiyorum demek samimiyet değildir ![]() ![]() Niyet ne ise okumanızda ona göre sonuçlanacaktır ![]() İlk doğru okumalarda sizi bazı testlere tabi tutarlar ki bunun nedenide budur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, iyi niyetli olduktan sonra Allah'tan sade ama içten bir şekilde istemeninde yeterli olduğunu,eğer ısrarla edilen dualara karşı o konuda bir değişiklik olmuyorsa,hayırsız olduğunu,önemli olanın Allah'a teslimiyet olduğunu düşünürdüm ![]() Bu kesinlikle araştırmam,sorgulamam demek değil ![]() ![]() ![]() Sadece insan daha çok araştırdıkça daha çok soru oluşuyor kafasında ![]() Size tekrar teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.lighter Nickli Üyeden Alıntı 1) Neden dualar ve zikirler belli sayılarda çekilmelidir? Herhangi bir isteğin olması için belli bir zikir yada belli dua neden birkaç kez okunmalıdır? Tek bir kere veya gelişigüzel bir sayıda herhangi bir duanın okunması neden bazılarına göre aynı etkiyi yaratmamaktadır? Yüce Allah insanın içine bakmazmı, belli bir sayıda okumadan bizi duymaz mı? istedigin zikri istedigin kadar cekebilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dileyen diledigi kadar zikrini , duasini yapar ![]() ![]() ![]() 2)Büyü dinimize göre günahtır ![]() ![]() (Bu soruya biz Allahtan hayırlısı ise istiyoruz,dua ediyoruz diyecek arkadaşlara katılıyorum ancak bu yine beni birinci soruya yönlendiriyor ![]() (Büyü kötü varlıkların tesirine alınarak yapılır,kötü enerjiler kullanılarak yapılır ![]() ![]() Ali İmran Suresi 78 Onlardan bir zümre vardır, aslında kitap’tan olmayan birşeyi siz kitap’tan sanasınız diye, dillerini kitap’la eğip bükerler ![]() ![]() ![]() ![]() Sanirim bu ayet cevapliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3)Belli bir duayı,zikri fazla yada gereğinden fazla sayıda çekenlere kötü varlıklar musallat olur diyen arkadaşlar mevcut ![]() (Bu soruyu açıklığa kavuşturabilecek arkadaşlardan ricam; Yüce rabbimiz bu varlıkların böyle iyi niyetle dua eden insanlara musallat olmasına nasıl müsade etmektedir?) (Bu konuda Hz ![]() Buda korkunc bir uydurmadir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4)(Muhabbet için)Dua okunduğunda bazılarımızın deneyimlediği gibi aramalar, karşılaşmalar, konuşmalar, görüşmeler olmaktadır ama bir neticeye varamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yok eğer kader değil başka sebepten diyorsanız, bu başka sebep nedir? cok güzel, iste budur!! Duayi sadece ve sadece ALLAHA yapmaliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT:Ek soru; Örneğin bu forumda belkide en bilinen konulardan olan, resime besmelenin, çevirgelin yada 3003 ya vedud'un ![]() ![]() ![]() Yorumlarını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim Simdi söyle birsey bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oysa sunu kafamiza bir sokabilsek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben basdan beri dedigim gibi, halende diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinleride, yaldizli sözleride, sahtekarlik ile kazandiklari paralarida baslarinda parelensin bunlarin ![]() ![]() ![]() ![]() Vesselam |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.Muhabbetci Nickli Üyeden Alıntı istedigin zikri istedigin kadar cekebilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dileyen diledigi kadar zikrini , duasini yapar ![]() ![]() ![]() Ali İmran Suresi 78 Onlardan bir zümre vardır, aslında kitap’tan olmayan birşeyi siz kitap’tan sanasınız diye, dillerini kitap’la eğip bükerler ![]() ![]() ![]() ![]() Sanirim bu ayet cevapliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buda korkunc bir uydurmadir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cok güzel, iste budur!! Duayi sadece ve sadece ALLAHA yapmaliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Simdi söyle birsey bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oysa sunu kafamiza bir sokabilsek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben basdan beri dedigim gibi, halende diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinleride, yaldizli sözleride, sahtekarlik ile kazandiklari paralarida baslarinda parelensin bunlarin ![]() ![]() ![]() ![]() Vesselam Ellerinize sağlık, gerçekten çok ama çok teşekkür ediyorum ![]() ![]() Tekrar tekrar teşekkürler ![]() Allah yar ve yardımcınız olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.slm keske herkes sizin gibi arasdirsa, Allah sizden razi olsun, ve ilminizi artirsin Nefslerine uyup Kurani Kerimi sihir kitabi imis gibi yansitmakdan cekinmeyen bircok insan ile karsi karsiyayiz Rabbimiz icden icden yalvarin derken, Yüce Rabbimizle pazarlik yaparcasina, hani illa birinciyi kabul etmezse duymazsa onuncuyu 100cüyü duyar gibisine sapkin bir zihniyet bu malesef, insanlar öyle nefslerine kapilmiski, azcik durup düsünseler, onlarda görcekler sacmaligini, ama tam kendilerine gelirken, biri cikiyor, ve nefsine hos gelen iddiada bulundugu an, yine nefsi hakimiyeti ele aliyor ![]() ![]() Muhabbetci can zaten aciklamis diger konularida, fazla uzatmaya gerek yok, tebrik etmek icin yazdik aslinda buraya ![]() ![]() ![]() vslm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Değerli Yorumlarınızı İstiyorum.Hülya Nickli Üyeden Alıntı Rabbimiz icden icden yalvarin derken, Yüce Rabbimizle pazarlik yaparcasina, hani illa birinciyi kabul etmezse duymazsa onuncuyu 100cüyü duyar gibisine sapkin bir zihniyet bu malesef, insanlar öyle nefslerine kapilmiski, azcik durup düsünseler, onlarda görcekler sacmaligini, ama tam kendilerine gelirken, biri cikiyor, ve nefsine hos gelen iddiada bulundugu an, yine nefsi hakimiyeti ele aliyor ![]() ![]() Özellikle son cümleniz çok yerinde olmuş çok teşekkür ediyorum, sanırım yanıla doğrula anlayacağız,yaşayacağız,göreceğiz ![]() Hepimiz insanız, ne eksik ne fazla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|