İki Soruma Cevap Arıyorum,Kafam Karıştı Da |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Soruma Cevap Arıyorum,Kafam Karıştı DaArkadaşlar iki sorum olacak,merak ediyorum Birincisi niyet edip sayılı ya da sayısız bir ayet ya da sure okurken aklımıza başka dua,sure geliyorsa,bu o duayı okumamız gerektiğini mi gösterir yoksa şeytan kafamızı mı karıştırıyor demektir?ikincisi burada sevgi duaları bölümünde gördüğüm ve okuduğum kul in küntüm tuhibbünellah diye başlayan dua var,her seferinde fe in tukellibani diye başlıyorum Fe in tevellev diye varmış dua baktım ama içinde tukellibani geççen dua var mı?sürekli kafamda bu kelime var bilen arkadaşlar yardım lütfen
|
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Soruma Cevap Arıyorum,Kafam Karıştı Da2 sorunun cevabı : Kul in küntüm tühıbbünellahe fettebiunı yuhbibkümüllahü ve yağfir leküm zünubeküm* vallahü ğafurur rahıym ( De ki: "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir) (Ali İmran /31 )Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym(Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Bana Allah yeter O'ndan başka hiçbir ilah yoktur Ben ancak O'na tevekkül ettim O, yüce Arşın sahibidir) (Tevbe/129)Ayet-i kerimesini okumayı adet haline getirirse herhangi bir maksadına ulaşması için bu kafidir Bu maksadı ister dünya işleri ile ilgili olsun istersede yalnış ve hayırsız iş her dilediğine kavuşur
|
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Soruma Cevap Arıyorum,Kafam Karıştı Dakardeşim bildiğim kadarıyla cevaplıyayım 1 soru aklına başka dua sure geliyorsa o şeytanın vesvesesi olabilir Çünkü sen ALLAHın ayetini suresini okuyosun şeytanın görevide senin aklını başka yerlere çekmek Öyle durumda takılıp kalma okumaya devam et![]() 2 soru ise konuyu açan nasıl vermişse o şeklide oku Duada yalnışlık varsa da o sizin değil konuyu açam arkadaşı bağlar varsa da günah o kişinindir Tabiki sizinde araştırmanız çok doğrudur Dua ve sağlıkla kalın
|
|
|
|