Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edermisiniz, yardım

Yardım Edermisiniz?

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edermisiniz?

öncelikle konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorumeğer yanlış yere açmışsam moderatörlerden ricam konuyu uygun yere taşırmısınız ve lütfen silmeyin

arkadaşlar ben 5 ay önce asıl kendimin farkına varmata başladım ve bir düşündümki çok fazla günahım varve bu günahlardan zamanında tövbede etsem gene yapmışımdevamlı namaza başlıyorum ama hep yarım bırakıyorum devamlı bir sorun yada bir dünyalık iş çıkıyor karşımave doğal olarak içimdeki sıkıntı gitmiyor

ne kadar yapmıcam desemde sanki irademe hakim olamıyorum tövbemden geri dönüyorum
sizden ricam bana bir yol gösterirmisiniz?
kendimi böyle kötü biriymş gibi görüyorumve bu türlü düşüncelerim sonucundada insanlardan uzak kalmaya çalışıyorum

acaba ben nasıl bir dua okumalıyım yada nasıl bir duaya sarılmalıyım ki kendimi affedilmiş hissedeyim
sanki günahlarım gün geçtikçe beni boğuyor

ben namazımı kılmak istiyorum,kuran okumak istiyorum ama yapamıyorum sanki bişey sırtımdan dokunacak gibi oluyor ve korkuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım Edermisiniz?

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edermisiniz?

İbadette Daim Olabılmek için
peygamber efendimiz:
''size bır dua ogretecegimiçinde her dua vardır''buyurmustur
''allahumme einniy ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike ''

''ya rabbı ! sa na karsı zıkretmekte sukretmekte gzl ıbadetler yapmakta bana yardım et

bu duayı okuyan kımse cennete goturecek amellerı kolaylıkla yapar allahu teala ona yardım edr

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım Edermisiniz?

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edermisiniz?

tövbenın halis olup olmadıgı anlaşılsın dıye kul sürekli sınanır misal veriorum alkole tövbe edersınız ama öyle bır gün olur ki,arkadas toplantısı veya iş yemeği kokte vs mulaka orada bulunusunuz bu noktada ilk önce nasuh tövbesı ıle tövbe etmek gerekir ve kuvvetli irade şartbunu güçlendirmenın en iyi yolu oruç tutmaktırve sürekli salavat tövbe istiğfar dilinizde olsunkelime i tevhid de sizi rahatlatacaktırRAB hep bizimledir,o kuluna küsmezve kızmayın bana ama içinde bulundugunuz durum aslında sevinç verici günahından korkan sıkılan kişinin üstünden ALLAH rahmetını çekmemiş demektir
Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım Edermisiniz?

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edermisiniz?

kemtamin arkadasım;
benim şöyle ben çok sinirliyim bazen insanlara neler dediğimi bilmiyorum
bide şu var acaba psikolojim mi bozuk devamlı suretle birine alaylı şekilde şaka yapsam hemen aklıma şunlar gelio ''bak sen o insanın şusuyla dalga geçiosun allah ta bi gün seni öle yapar''
devamlı korku şüphe var bende
mesela niyet ediom her gece yarın sigarayı bırakacam
daha sakin olcam
5 vakit namazımı kılcam
kuran okucam
sabah kalkıyorum korkudan namaz kılamıyorumbide diğer yazdıklarımıda yapamıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com