Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
degilmi, hayirlimi

Hayirlimi Degilmi?

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayirlimi Degilmi?

Arkadaslar bu gece hic yapmadigim ve yapacagimi bile aklima getirmedigim bir sey yapacagim Umarim pisman olmam!
Bu aksam sii bir arkadasimla görüstük ve konu istihareye geldi O sii oldugu icin biraz farkli görüsleri ve adetleri var Ben genelde sünni kismin yaptigi istihareyi anlattim ve ne zaman yapsam ya görmüyorum yada heyecandan derin uyuyamiyorum diye hayiflandim Arkadasim bana onlarin uyumadan KUR-AN ile istihare yaptiklarini söyledi Hatta gecen buradada KUR-AN´la istihare diye bir baslikta okumustum
Gelelim konuya: Arkadasim bana elinde bulunan Kur-an ile istihare kitabini verdi Yarin ona geri verecegim Elimde varken belki sizlerde sormak istersiniz diye düsündüm Yapilmasi gereken su:
Abdest aliyorsunuz ve 3 ihlas, 3 selavat okuyor ve pesindende 1 kere :"Allahümme inni tefa´altu bikitabik ve tevekkeltu aleyk fe erini min kitabike ma huve´l-mektümu min sirrike´l - meknini fi gaybik"
diye okuyorsunuz Ve niyetinizin hayirmi sermi oldugunu ögrenmek icin Besmele cekerek Kur-an´i aciyorsunuz Önemli olan actiginiz sayfanin sag tarafindaki ilk satir (Ayet sayisi)
Elimdeki kitapta tüm olabilir ayetler yorumlanarak yazilmis
Isteyen dedigim gibi uygular ve bana Hangi sure ve hangi Ayet oldugunu yazarsa bende elimeki yorumdan cevabini yazarim
ÖNEMLI: Kesinlikle kimsenin vebalini almak istemem Kimsenin mesuliyetini kabul etmem Cikan sonucu nasil degerlendirecegine herkes kendisi karar verir Ben bir iki saat daha buradayim Kitabi yarin geri verecegim

Sevgilerle
Nergiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com