|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alışveriş, bozukluğunda, dürtü, kompulsif, kontrol, takıntılı |
![]() |
Dürtü Kontrol Bozukluğunda Kompulsif Alışveriş (Takıntılı Alışveriş)... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dürtü Kontrol Bozukluğunda Kompulsif Alışveriş (Takıntılı Alışveriş)...Nereden bilirdim? Yaşamım boyunca karınca gibi geleceğimde varlıklarım, param olsun, ben ve ailemde insan gibi yaşasın ısrarıyla çalıştım, çırpındım durdum ![]() Öyle makam-mevki sahibi yapacak, anlı/şanlı diplomalar getirecek tahsil hayatı nasip olmadı ![]() ![]() ![]() Helal süt emmiş diye bir hatun kişiyle evlendim ![]() ![]() Günler günleri kovaladı, çoluk çocuk evliliğimizin ilk yılından itibaren evimizi şenlendirdi ve yük daha da arttı ![]() Ben nafaka peşinde koşarken eşim peş peşe gelen çocuklarımız için didindi ![]() Tam büyük ellenip ayaklandı, kardeşlerine yardım edeceği gibi evin iaşesine de yakında el atar derken mutfak masrafı için eve bıraktığım paralar yetmemeye başladı ![]() Eve giren ihtiyaç aynı ihtiyaç, çarşı Pazar bizim yanına yaklaşamayacağımız kadar azıp kudurmadı, hatun ikide bir yakamda ![]() ![]() Uzun lafın kısası günün birinde yolum tavan arasına düşünce dondum kaldım ![]() O ne kadar ıvır zıvır, o ne kadar incik boncuk ve üst baş/ayakkabı ![]() ŞİMDİ SEN DİYORSUNKİ BANA!! Karımın öz güveni yokmuş-kendi iç dünyasının farkında değilmiş-konsantrasyon bozukluğuna sahipmiş- anksiyete denen bir bun hali yakasına yapışmış, buna tepki koyuyormuş neyleyeyim ![]() Yukarıda hikâye edilen günümüz orta sınıf aile reisinin bu hastalıktan muzdaripliğini gösteren yaşam şekli, her ekonomik/sosyal ve kültürel sınıfta görüle bilecek gerilimi Rahatlatan veya doyuma ulaştıran KARŞI KONULMAZ alış veriş dürtüsüdür ![]() Sağlam, sürekli ve ilkeli İÇ GÖRÜ yokluğunda birey eksik iç düzenini bütünlemek için dışarı yönelir ![]() Konsantrasyon bozukluğu olan ya da Anksiyete mağduru bireyin bu tanımlayıp tedavi cihetine gitmediği bozukluklara karşı tepki amaçlı oluşturduğu davranış şekli olarak tanımlanması yaygındır ![]() Genellikle aldıkları büyük ve pahalı değillerdir ![]() ![]() ![]() Bu tür İmpuls (dürtü) kontrol bozukluğu olanların yakınlarının; Bu durumun alt yapısı ile ilgili bilgi sahibi olması, davranışın kendilerine, ailelerine ve ekonomilerine karşı kasti/bilinçli saldırı niyeti taşımadığını bilmesi; Öz güven eksikliği ve İMAJI ile ilgili negatif düşüncelerinin, farklı nedenlere dayalı yoğunlaşma bozuklukları ve aksiyete şikâyetlerinin sonucu oluşturduğu bu davranış biçiminden bilahare kendisinin de suçluluk duygusuyla ve pişmanlıkla acı çektiğinin ayırdın da olması, ilişki birliğinin devamı ve şahsın tedavisinin sağlanması açısından olmazsa olmazdır ![]() Konunun uzmanına baş vurarak, değişik antideprasanların, mizaç düzenleyici ilaçların yanı sıra terapi uygulamasının sağlanması faydalı sonuçlar vermektedir ![]() Bu sorundan muzdarip olduğuna dair, sorunun varlığını tanıyıp yüzleşe bilenlerin kurtulmak için gösterdikleri çaba şifanın kalıcılığında en etken faktörlerdendir ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|