![]() |
Sinirli İken Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sinirli İken Ne YapmalıSinirlendiğiniz anlarda basit hareketlerle kendinizi kontrol altına alabilirsiniz ![]() ![]() Yolda trafiğe, işyerinde patrona, evde karıya veya kocaya, kafede sevgiliye, akşamları çocuğa sinirlenir dururuz sürekli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amerika´nın 1801 yılındaki Başkanı Thomas Jefferson´un bu konudaki tavsiyesi şöyle: "Kızgınsan konuşmadan önce 10, çok kızgınsan 100´e kadar say ![]() Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Profesörü Metin Sevimli, Jefferson´ın 200 yıl önce yaptığı bu önerinin günümüzde hâlâ geçerli olduğunu söylüyor ![]() Diyor ki: "Saymak sinir yönetimidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinirlenmenin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini artık herkes biliyor ![]() ![]() Bu sayede karşınızdaki kişinin yerine kendinizi koyup onun gözleri ile olaya bakabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce neye sinirlendiğinizi, karşınızdaki insanın size ne söylediğini iyice anladığınızdan emin olur ![]() ![]() ![]() ![]() Endişeliyim, çok şaşırdım, sinirliyim" cümleleri ile başlayın ![]() îki: Sorunu açıkça ortaya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç: Niye sinirli olduğunuzu izah edin ![]() ![]() Dört: Karşınızdaki insana içinde bulunduğu durumu anladığınızı hissettirecek kelimeler seçin ![]() Beş: Yanınızda, baktığınız zaman sizi mutlu hissettiren bir fotoğraf taşıyın ![]() HUZUR ÖNERİLERİ " Sinirliyseniz bir şey yapmadan veya söylemeden önce 10´a çok sinirliyseniz 100´e kadar sayın " Cevap vermeden önce derin ve yavaş bir nefes alın " Kişileri yargılar şekilde konuşmayın " Kendinizi karşınızdakinin yerine koyun, onun gözüyle bakın " Onun durumunu anlamaya çalışın " Sinirlendiren alışkanlıklarınızı bir anda değil ama yavaşça terk edin " Trafikte araba kullanırken asla cep telefonu ile konuşmayın " Sinirlenmeye başladığınız mekanı hızla değiştirin " Bir Walkman, discman edinin SİNİRE KARŞI BİLE HOŞGÖRÜLÜ OLMALI Çok fazla sinirlenip de bu yazıdaki hiçbir öneriyi uygulayamazsanız, o zaman ne yapmalısınız? Kaynakwh webhatti ![]() Size bir şeytanın avukatı lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sinirli İken Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sinirli İken Ne Yapmalı"Kızgınsan konuşmadan önce 10, çok kızgınsan 100´e kadar say ![]() konuyu okumadım güzide kusura bakma sadece başlığı görünce birsi vardı benim için çok kıymetliydi sinirlendiğim zaman ya da ağlamak üzereyken sakın derdi 10 kadar say hatta daha fazla da sayabilirsin derdi senin konunda da direk o cümleyi aradım ve buldum ama artık 100 kadar saymakta fayda etmiyor bende estağfurullah çekiyorum ya sabır diyorum --- Sonraki mesaj --- konu için teşekkürler canım |
![]() |
![]() |
|