Zenginlik Nedir...? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zenginlik Nedir...?Kadının biri cömert olduğu söylenen yaşlı bir bilgeye gidip: -Bu şehirde benden ![]() ![]() fakir insan yok! demiş Bana biraz yardım eder misiniz?Bilge adam kadının kucağındaki bebeğin bir ipeği andıran yanaklarını okşayıp öptükten sonra: Demek fakirsin! ![]() demiş Hem de çok fakir Ama karşılıksız yardım yapmak âdetim değil! Eğer yardım isti![]() ![]() yorsan çocuğunun parmağını satman gerekir![]() ![]() Kadın önce deli olduğunu sanmış bilgenin Daha sonra da kötü bir şaka yaptığını![]() ![]() Ama adam ciddî görünüyormuş Kadına bir kese altın uzatıp: Ayak parmağına da razıyım! demiş Zaten cerrah olduğumdan ona acı çektirmem Kadın bütün kanını donduran bu teklif üzerine kaçmayı düşünürken adam: Sadece tırnağını söksem de olur! diye devam etmiş Biliyorsun zamanla yenisi çıkar Kadın bu ruh hastasına daha fazla dayanamamış Ve kapıyı çarpıp uzaklaşırken adam onun arkasından: Nasıl bir fakir olduğunu anlayamadım! diye bağırmış Kucağındaki hazinenin tırnak kadar bir parçasını bir kese altına değişmiyorsun…!alinti |
|
|
|