![]() |
Besinlerin Kimyasal Sindirimi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinlerin Kimyasal Sindirimi...1 ![]() •Sindirimin başladığı yer: Ağız • Tükrükte bulunun pityalin (amilaz) enzimi ile karbon-hidratlar glikoz, maltoz veya dekstrine kadar parçalanır ![]() • Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsaktır ![]() • Onikiparmak bağırsağına pankreas tarafından salı-nan amilaz enzimi maltozları, dektsrinleri ve bütün karbonhidratlan glikoza kadar parçalar ![]() Midede karbonhidrat sindirimi görülmez ![]() • Karbonhidrat + Su —Amilaz———> Glikoz 2 ![]() • Sindirimin başladığı yer: Mide OLAY: 1 ![]() 2 ![]() • Sindirimin tamamlandığı yer: ince bağırsak OLAY: Protein + Su ——Tripsin——> Aminoasit + Pepton Pepton + Su —Tripsin———» Aminoasit Ağızda protein sindirimi yoktur ![]() 3 ![]() • Sindirimin başladığı yer: Onikiparmak bağırsağı • Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsak • Olay: Yağ + Su ——Safra suyu , Lıpaz————> Yağ asidi + Gliserol Yağların sindirimi sadece ince bağırsakta gerçekleşir ![]() |
![]() |
![]() |
|