![]() |
Emulgatörler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() EmulgatörlerEmulgatörler İstenen ölçüde birbiri içinde dağılmayan sıvı ve hamur şeklinde bulunan maddelerin karışımını sağlayabilmek için Emülsiyon yapıcı katkı maddeleri kullanılır ![]() İki tip Emulsiyon vardır: 1 – Yağ içinde su Emulsiyonu : Tereyağı 2 – Su içinde yağ Emulsiyonu : Süt Öyle malzemeler vardır ki bunlar bir Emulsiyon’ un oluşumunu kolaylaştırırlar veya karışımı önlerler ![]() Emulsiyonlar istikrarsız yapılardır, bu sebeple kendiliğinden oluşmazlar ![]() ![]() Bunlara Emulsiyon yapıcılar veya Emulgatörler denir ![]() ![]() ![]() Genellikle yağlı ve balmumlu, tozumsu maddelerdir ![]() ![]() Açık anlamıyla yüzeysel aktif bağlantıları sağlarlar (nemlendiricidirler), bunlar karışmayan iki maddeyi (yağ/su) temas yüzeyinde koyulaştırırlar ve sınırlayıcı alanın gerginliğini indirgeyerek dağılma imkanını mümkün kılar ![]() ![]() Gıda Emulgatörleri için ana maddeler nebat ve hayvan yağlarından elde edilen yağ asidi ve bunların tuzları, ayrıca gliserin ve de diğer tabii yenilir yağ asitleri ve bunların tuzları, sodyum hidratlar ve poli-oksi bileşimleridir ![]() ![]() Emulgatörler sadece gıda sektöründe kullanılmazlar ![]() ![]() Çok sayıda hammaddeler, çok değişik Emulgatör’ün imalini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() Hayvan köken’li olanlar için dikkatli olmamız gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinen Uygulama Alanları : 1 – Yağlar (yemek yağları), pasta yapımında kullanılan özel yağlar ![]() 2 - Mayonezler ![]() ![]() ![]() 3 – Etler ve etle yapılan malzemeler ![]() 4 – Süt ürünleri ![]() 5 – Dondurma ![]() 6 – Ekmek, pasta ve bisküviler ![]() 7 – Nişastalı yiyecekler ![]() 8 – Tatlılar ![]() 9 – Kozmetik ve ilaç üretimi Onun içinde ne var? Çocuklarınız ne yiyor? Biliyor musunuz? Harribo, Marsmellow, Toffe ve marketlerden satın alınan diğer şekerlemeler, çikolatalar, dondurmalar, meyvalı-meyvasız yoğurtlar, pastalar, kekler, sakızlar ![]() ![]() ![]() Peki, "Bunların içinde ne var?" diye Hiç düşündünüz mü? Maalesef bu ve benzeri gıda maddeleri, ekseriya domuz ve benzeri hayvanların derilerinden, kemiklerinden, iç yağlarından, kıllarından, maya ve enzimlerinden üretilen katkı maddeleri ihtiva edebilmektedir ![]() Halbu ki ,dinimizde bunların yenmesi haram kılınmış ![]() ![]() Peki,siz anne babalar! ![]() ![]() ![]() Sorumlu insanlar olarak, bu maddeleri marketlerden satın almadan önce Onun içinde ne var? sorusunu sorup araştırmak zorunda değil misiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
Emulgatörler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emulgatörlerkardeşim çok haklısınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Emulgatörler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() EmulgatörlerKendim aromali seyleri yemiyorum ![]() ![]() Bu numaralari bilersek kolay olur ![]() ![]() Tabi olani yemek ama nekadar tabi kaldiki ![]() ![]() Gerdirici yüzkremi konumu okudunuzmu? --- Sonraki mesaj --- Kendim aromali seyleri yemiyorum ![]() ![]() Bu numaralari bilersek kolay olur ![]() ![]() Tabi olani yemek ama nekadar tabi kaldiki ![]() ![]() Gerdirici yüzkremi konumu okudunuzmu? |
![]() |
![]() |
|