![]() |
Yiyecek Gruplarına Genel Bakış |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yiyecek Gruplarına Genel BakışBeslenme; sağlığın korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesini arttırabilmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir eylemdir ![]() Bilimsel araştırmalarla, insanın yaşamı için 50’ye yakın besin öğesine gereksinimi olduğu ve insanın, sağlıklı büyüme ve gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için bu öğelerin her birinden günlük ne kadar alınması gerektiği belirlenmiştir ![]() ![]() Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumu "Yeterli ve Dengeli Beslenme" deyimi ile açıklanır ![]() Besin yenilebilen bitki ve hayvan dokularına denilir ![]() ![]() Doğada 40 bini aşkın yiyecek bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Beslenme açısından konuya yaklaşımımızda da evrensel bir dil oluşturmak ve önerilerin bilimsel veriler ışığında geneli ilgilendiren öneriler olması da ayrı bir öneme sahiptir ![]() |
![]() |
![]() |
|