![]() |
Zayıflarken Bunları Düşünmeyin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zayıflarken Bunları Düşünmeyin!Fazla kilolardan kurtulmanın ve sağlıklı biryaşam biçimi hakkında bilgi sahibi olmanın yolu ise uzman yardımı almaktan geçiyor ![]() bilinen yanlışlar”ı sıraladı; 1- “Geçen sene aç kalarak 5 kilo vermiştim” Herkes aç kalarak kolayca kilo vereceğini düşünür ![]() ilkbaşlarında aç kalarak hızlıca kilo verirsiniz ![]() Ama bir süresonrametabolizmanız kendini yavaşlatacağından kilo vermeniz mümkün olmaz ![]() başarılı sonuca ulaştırır ![]() 2- “Su ödem yapıp beni kilolu gösteriyor” Diyet yaparken sadece yediklerimizi azaltmak yeterli değildir ![]() korumak açısından günde 2-3 litre su tüketmeniz gerekmektedir ![]() bu da vücudunuzun ödem yapmasına neden olacaktır ![]() 3- “Diyet yemeklere tat vermek için tuz kullanmak zorundayım” Tuzun kalorisi yoktur amafazla tüketildiğinde vücutta su tutarak ödeme neden olur ![]() Bu nedenle yemeğe sonradan tuz ilave edilmesi doğru değildir ![]() 4- “Sadece esmer ekmek yiyorum, kilo aldırmıyor” Kilo vermeyi hedefleyen herkes öncelikle beyaz ekmek yerine esmer ekmek tüketmeye başlar ![]() Ama burada atladıkları birnokta vardır ![]() ![]() enönemlifark esmer ekmek beyaz ekmeğe göreposa içerdiğinden dahafazla tokluk hissi vermektedir ![]() 5- “Kilo vermek için bol bol zeytinyağlı yiyorum” Zeytinyağı ile yapılan yemekler sağlıklıdır ama kalorisiz değildir ![]() ![]() ![]() 6- “Taze sıkılmış meyve suyu kilo vermemi sağlıyor” Taze sıkılmış meyve sularının diğer konsantre meyve suları gibi kalorisi oldukça yüksektir ![]() taze sıkılmış meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi tercih edin ![]() 7- “Tek gıda rejimi hızla kilo verdiriyor” Tek gıda rejimi hızlı kilo vermenize neden olur ancakbesin çeşitliliği sağlanmadığından vücutta birtakım vitamin-mineral eksiklikleri meydana gelir ![]() Bu da çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ![]() 8- “ Günlük öğün sayısını 2’ye düşürdüm, daha çabuk kilo vereceğim” Günde 2 öğün beslenmek aç kalmak anlamına geldiğinden metabolizmanızın yavaşlamasına sebep olur ![]() gibi düşünün ![]() için arada bir odun atarız ![]() bu mantıkta çalışmaktadır ![]() ![]() 9- Hem diyet yapıyorum hem de zayıflama ilaçları kullanıyorum” Piyasada çok miktarda zayıflama ürünü bulunmaktadır ![]() fazla yan etkisi vardır ![]() ![]() tek başına bir işe yarayacağını düşünmeyin ![]() spor desteği olmadan hiçbiri işe yaramayacaktır ![]() 10- “Pazartesi diyete başlıyorum” Herkes yediklerini azalttığında kilo verebilir ![]() Ancak kişinin kan tahlillerinde ve metabolizmasında herhangi bir sıkıntı varsa, kilo verme aşamasında bu belirtiler can sıkıcı bir şekilde karşınıza çıkabilir ![]() ![]() ![]() ![]() İvillage |
![]() |
![]() |
|