Balkabağı Çorbası-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı Çorbası-2![]() 1 kg balkabağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı doğranmış zencefil Tuz Kırmızı pul biber 1 litre sıcak su üzeri için Krema Frenk soğanı Balkabağı çorbası: Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin Tekrar ocağa alın ve kaynatın Gerekirse sıcak su ilavesi yapın çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|