Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, ekmekli, kıtır, makarna

Cevizli, Kıtır Ekmekli Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli, Kıtır Ekmekli Makarna





Malzemeler:
yarım paket kelebek makarna
kaynatmak için su
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı

üzerine:
2 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış tuzlu fıstık
2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tutam kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Yapılışı:
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzgece alınAynı tencerede tereyağını eritip yanmaya başlamadan önce yayacağı güzel tereyağı kokusu gelince makarnayı geri boşaltıp karıştırın ve altını kapatınBayat ekmeği mutfak robotundan geçirin
Tuzlu fıstık, ceviz içi ve sarımsağıda ekleyip biraz daha robotta çektikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alıp kavurmaya başlayın4-5 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiberini ilave edip altını kapatınKıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın
Servis tabağına makarnadan koyup iki yemek kaşığı hazırladığınız karışımdan serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.