Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna![]() 1 paket yumurtalı erişte 2 dal taze soğan 2 dal taze sarımsak 4-5 dal maydanoz 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi 1 tutam safran 1 havuç Tuz Taze soğanlı ve safranlı makarna: Taze soğan ve sarımsakları temzleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın Maydanozu temizleyip robotta kıyın![]() Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın Ayrı bir tencerede suyu kaynatın Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın![]() Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|