Taze Soğanlı Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanlı Ekmek![]() 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 3/4 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ince doğranmış taze soğan Tuz Taze soğanlı ekmek: Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin Unu geniş bir kabın içerisine eleyin Tuz ekleyin Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın![]() Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin![]() Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Sıcak ya da ılık servis yapın
|
|
|
|