Çıtır Börek Üzerinde Mayonezli Patlıcan Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Börek Üzerinde Mayonezli Patlıcan SalatasıÇıtır Börek Üzerinde Mayonezli Patlıcan Salatası ![]() İsmi şeflerin menüsündeki gibi uzun oldu farkındayım ama ne isim vereceğimi uzun uzun düşündüğüm bir tarif oldu bu ![]() ![]() Patlıcan salatasını yoğurtlu domatesli veya mayonezli şekliyle çok sık tüketiriz Ancak servisini genelde kaşıkla alabileceğimiz şekilde yaparız![]() Gün sofralarında ve davetlerde çok şık duracağına inandığım bu tarif, altındaki çıtır çıtır kızarmış yufkasıyla da müthiş bir ikili olduÇıtır Börek Üzerinde Mayonezli Patlıcan Salatası 3 adet yufka 2 adet közlenmiş bostan patlıcanı 3 yemek kaşığı mayonez 1 dolu yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı tuz Kızartmak İçin; 1 su bardağı sıvıyağ Üzerine; Kırmızı pul biber Patlıcanlar közmatikte veya fırında(yada ocak üzerinde) közlenir İlk sıcaklığı gidince kabukları hemen soyulur ve kesme tahtasına alınarak geniş sırtlı bıçakla incecik kıyılır![]() Karıştırma kasesine alınan patlıcanların üzerine mayonez,yoğurt tuz ve ezilmiş sarmısak vakit geçirmeden karıştırılır ve salata üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir ![]() Yufkalar tezgahın üzerine alınıp sigara böreğinde olduğu gibi her bir yufka 8 eşit parçaya bölünür (daha minik isteniyorsa 12 parçaya bölünebilinir)Geniş tarafından sarmaya başlayarak boş olarak her bir yufkaya gül şekli verilir ve kürdanla tutturulur![]() Servise yakın börekler kızgın yağda iyice kızartılır Kızartıldıktan sonra kürdanlar içinden çekerek alınır Mayonezli patlıcan salatasından 1 'er tatlı kaşığı alınarak her birinin üzerine paylaştırılır ve en üstüne pul biber dökülerek servise sunulur![]() dır ![]()
|
|
|
|