![]() |
Cevizli Ekmek-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Ekmek-1![]() 200 gr ceviz içi 18 gr taze maya 2 yemek kaşığı bal 250 ml ılık su 40 ml zeytinyağı 400 gr un 100 gr tam buğday unu 8 gr tuz Cevizli ekmek: Ceviz içlerini fırında ya da ocak üzerinde, yakmadan 10 dakika kavurun ![]() ![]() Maya ve balı karıştırın ve 10 dakika bekletin ![]() ![]() Un, tuz ve kavrulmuş cevizleri karıştırıp, azar azar mayalı karışıma ilave edin ve karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçi hafifçe yağlanmış bir kaba hamuru alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatıp yaklaşık 1 saat ılık bir ortamda bekletin ![]() Şişmiş olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahın üzerine alın ve hafifçe yoğurarak havasını alın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 230 derecede ısıtın ve ısıtırken fırının dibine boş bir tas yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|