Soslu Baharatlı Hamur Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Baharatlı Hamur KızartmasıMalzemeler : 2,5 Su B Söke Un1 Yumurta 2 Çorba K Yoğurt1 Tatlı K Karbonat1 Çorba K Toz Kırmızı Biber1 Çorba K KekikSu Kızartmak İçin: Sıvıyağ Sosu İçin: 1 Kase Fesleğenli Domates Sos 1 Çorba K Domates SalçasıZeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı Karıştırma kabına unu, yumurtayı, yoğurdu, karbonatı, tuzu, toz kırmızı biberi koyun ve yoğurun Elde edilen katı hamuru unlayarak açın Yuvarlak hamur kesme aletiyle hamuru kesin ve sıvıyağda kızartın![]() Sosu için; Küçük bir tavaya önce sıvıyağ dökün Ardından fesleğenli domates sosunu, salçayı, tuzu ve karabiberi karıştırın ve kaynatın Kaynayan sosu küçük bir kaseye koyarak kızarmış hamurların yanında servis edin![]() oktay usta |
|
|
|