Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, paça

Paça Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Böreği





5 koyun paçası
50 gr tereyağı
Hamuru için
250 ml soda
100 gr tereyağı
2 yumurta
250 gr un

Paça böreği:
Temizlenmiş paçaları büyük bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pişen paçaların suyunu süzün Etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalar şeklinde doğrayın 100 gr tereyağını tavada eritip ılındırın Soda, tereyağı ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın Hamuru iki topak halinde ayırın Topakları hazır yufka inceliğinde açın 50 gr tereyağını eritip ılındırın Eritilmiş tereyağını yufkanın üzerine sürün Paça etlerini yufka üzerine iki halka oluşturacak şekilde yayın Diğer yufkayı da açıp üzerine yerleştirin Tencere kapağı veya yuvarlak bir kalıpla paça etleri içlerinde kalacak şekilde hamurları kesin İki yuvarlak börek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine alın üzerine kalan tereyağını gezdirerek dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.