Kurutulmuş Domatesli Açma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurutulmuş Domatesli Açma![]() 3 5 su bardağı un1 5 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 5 çorba kaşığı toz şeker5 kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Hamur aralarına sürmek için: 50 gr eritilmiş ılık tereyağı Üzeri için: 1 yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt Haşhaş tohumu Kurutulmuş domatesli açma: Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Mayalı karışım, ayçiçeği yağı, şeker ve tuzu ila ve edip karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin![]() Kurutulmuş domatesleri zar şeklindedoğrayıp bir çorba kaşığı zeytin yağında yumuşaması için bekletin ![]() Hamuru 12 eşit bezeye ayırın Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip rulo şeklinde sarın ve aralarına kurutulmuş domates parçalarını yerleştirin Rulo hamurların iki ucunu ters yöne bir kaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirin ve açma şekli verin![]() Açmaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpın Hamurların üzerlerinesürün Haşhaş tohumu serpin Mayalanması için hamurları fırın tepsisinde 20-25 dakika bekletin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|