Cevizli Çörek-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Çörek-2![]() 4 su bardağı un 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 5 su bardağı ılık su2 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 demet maydanoz 3 orta boy soğan 8 çorba kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt Tuz, karabiber Cevizli çörek: Unu eleyin 1 su bardağı unu ayırıp kalan una tuz ekleyin ve harmanlayın Ortasını havuz gibi açın Kuru maya ile tozşekeri yarım bardak ılık suda ezip unun ortasına dökün Üzerini kenarlardan biraz un alıp kapatın Ilık ortamda 10 dakika kadar mayanın kabarması için bekletin Kalan suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın Elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar 5 dakika yoğurun Üzerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin Maydanozu yıkayıp kıyın Soğanları temizleyip küçük küçük doğrayın Bir tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştirin Cevizleri ekleyip 1-2 dakika kavurun ve ateşten alın Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatın Elinizi unlayıp hamuru dört parçaya ayırarak bezeler yapın Ayırdığınız unu kullanarak bezeleri oklava ile açın Üzerlerine sıvıyağ sürüp iç malzemeyi paylaştırarak yayın Rulo yapıp kendi etrafında sarın Elinizle biraz yassılaştırın Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurtayı büyük bir kasede çırpıp yoğurtla karıştırın Çöreklerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|