Limonlu Ve Hindistan Cevizli Cheesecake |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Ve Hindistan Cevizli Cheesecake![]() Tabanı için 1 5 paket kepekli bisküvi100 gr tereyağı Üzeri için 800 gr tuzsuz krem peynir 1 5 su bardağı toz şeker1 limonun rendelenmiş kabuğu 3 yumurta 200 ml krema 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi Limonlu ve hindistan cevizli cheesecake: Fırını 180 dereceye ayarlayın 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin![]() Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını mutfak robotundan geçirin Hamur haline gelen karışımı, kelepçeli kalıba iyice bastırarak yayın ve buzdolabında beklemeye alın![]() Krem peynir ile şekeri mikserle çırpın Bu karışıma sırasıyla krema, limon kabuğu ve limon suyunu ile vanilya ve unu ilave ederek tekrar çırpın![]() Son olarak karışıma yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırın En son hindistan cevizini ilave edip tekrar karıştırın Buzdolabından aldığınız bisküvili tabanın üzerine peynirli kremayı aktarın![]() Cheesecake’in çatlamaması için kalıbın alt tarafını su geçirmeyecek şekilde alüminyum folyo ile kapladıktan sonra içi su dolu ısıya dayanıklı minik bir tepsiye yerleştirerek fırına verip pişirin Fırın kapağını yarım açarak içinde soğumasını bekleyip buzdolabına alın Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kenarlarını hindistan cevizi, üzerini krema, limon dilimleri ve rendelenmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın![]() AKLINIZDA BULUNSUN Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin
|
|
|
|