![]() |
Portakallı Havuç Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Havuç Pastası![]() 300 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu 250 gr toz şeker 2 çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı tuz 1 tutam toz karanfil 1 tutam zencefil 250 gr rendelenmiş havuç 1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu 150 gr ceviz içi 4 yumurta 200 gr eritilmiş tereyağı Kıtır portakal dilimleri için 2 portakal Yarım su bardağı toz şeker Portakal kabuğu şekerlemesi için 1 portakal 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Portakallı havuç pastası: Bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıtır portakallar için, 1 portakalı daire şeklinde dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal şeritleri için, portakal kabuğunu jülyen doğrayın ve tencerede suyla haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|