|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kalkanbalığı, kızarmış, mantarlı, ograten, patates, yer |
Kızarmış Kalkanbalığı Ve Yer Mantarlı Patates Ograten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Kalkanbalığı Ve Yer Mantarlı Patates Ograten![]() 6 kişilik ![]() ![]() Malzemeler Her biri 230 gr 6 parça kalkanbalığı6 adet patates Bir demet küçük soğan 50 gr yer mantarı kabuğu60 gr tarayağı40 cl tavuk bulyonuTuz ve değirmen karabiber Hazırlanışı Bulyonu kısık ateşte pişirin Uçlarındaki parçayı korumak suretiyle küçük soğanları soyun ve yıkayın Saplı bir tencerede pembeleşinceye dek 20 gr tereyağıyla birlikte karıştırın ve bunların üzerine 10 cl bulyonu ekleyip bir tutam kekik ve karabiberle 10 dakika boyunca yavaşça kavurun Yer mantarlarını süzün (suyunu saklayın) Patatesleri soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, yer mantarı kabuklarıyla biraz tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın Bu karışımı 6 parçaya ayırın 20 gr tereyağını birkaç damla zeytinyağıyla yapışmayan bir tavada eritin Ayırdığınız 6 parça yer mantarına rendelenmiş patatesi tencereye yerleştirin Parçaların her iki tarafını da yedişer dakika poğaça gibi sarı renk alana dek pişirin Yine büyük bir tavada 20 gr tereyağı ve birkaç damla zeytinyağını eritin, kalkanbalığı dilimlerini tavaya koyun ve her iki tarafı da pembeleşinceye dek pişirin Hafifçe tuzlayın, biraz karabiber ekleyin Küçük soğanları, yer mantarı suyunu, tavuk bulyonu ekleyin ve kısık ateşte pişirin Ogratenleri daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun Kalkanbalığının koyu derisini çıkartın, her birinin yanına ograten yerleştirerek servis edin
|
|
|
|