Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler![]() 2 buçuk su bardağı un 2 yumurta sarısı 4 çorba kaşığı tozşeker 30 gr çekilmiş badem 1 çay kaşığı kabartma tozu 150 gr tereyağı İç malzeme 3 muz 50 gr iri çekilmiş fındık 35 gr ortada iri çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı esmer şeker 20 gr tereyağı 1 çay bardağı pekmez Fındıklı ve muzlu tartöletler: Un, şeker, badem, kabartma tozu, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve yumurta sarılarını çukur bir kapta karıştırıp pütürsüz bir hamur yoğurun Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin Hamuru 4 eşit bezeye ayırın![]() Bezeleri unlanmış tezgahın üzerinde oklava ile açıp yağlanmış küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın Kalıpların üzerine kare şeklinde kesilmiş alüminyum folyo yerleştirip ikişer çorba kaşığı pirinç ilave edin![]() Kalıpları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin ![]() Tereyağını tavada eritip fındık, ceviz, şeker ve pekmezi ilave edin 5 dakika karıştırarak pişirip tavayı ocaktan alın Pekmezli karışımı tartların içine paylaştırın Tartları sıcak fırına verip 5 dakika daha pişirin Ilınmaya bırakın Muzları soyup dilimleyin Ilık tartların üzerlerini süsleyip servis yapın
|
|
|
|