![]() |
Hamsi Kuşu (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Kuşu (6 Kişilik)![]() Malzemeler 1200 gr Hamsi 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/4 Demet Maydanoz 2 Orta Boy Soğan 2 ![]() 1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı 1/2 Su Bardağı Pirinç 1 Su Bardağı Su (sıcak) 1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber 1/4 Tatlı Kaşığı Şeker 1/3 Su Bardağı Mısır unu 2 Adet Yumurta 6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği) Yemeğin Tarifi Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() Maydanozu yıka, ayıkla ![]() ![]() Pirinci yıka, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayı çırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağ da kızart ![]() |
![]() |
![]() |
|