Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı![]() 1 dil balığı 1 çay bardağı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı süt Yarım limon Kapari Dereotu Tuz Karnabahar püre için 1 küçük boy karnabahar 100 gr labne peyniri 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu Tuz Karnabahar püreli sütlü dil balığı: Balığı temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra ikiye kesin Un ile tuzu karıştırıp balıkları iyice unlayın Zeytinyağını tavada ısıtın Balıkların her iki tarafını da pişirip limon sıkın Kapari ile sütü ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın Karnabahar püresi için, karnabaharı haşlayın çiçeklerini ayırıp püre haline getirin Labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın Balıkları servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış dereotu serpip püre ile birlikte servis yapın
|
|
|
|