Tarte Tatin (Fransa) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarte Tatin (Fransa)![]() Malzemeler 5 yeşil elma 100 gr toz şeker1 limon 200 gr tereyağıYarım paket milföy hamuru Hazırlanışı Fransızlar’ın meşhur tartı Tarte Tatin’i hazırlamaya, elmaları soyup dilimleyerek başlayın Limon suyunda, dilimlediğiniz elmaları ıslatın ki, kararmasınlar Şekerleri fırına girebilecek geniş bir tavada orta ateşte karamelize edin (Bu aşamada sakın karıştırmayın Ara sıra tavayı hafifçe sapından tutarak sarsmanız yeterli olacaktır ) Şeker karamelize olunca elmaları dizip üstlerine birer parça tereyağı koyun Tereyağı şeker karışımı tavadan taşıncaya dek pişirmeye devam edin Üzerine incecik açtığınız milföy hamurunu ekleyin ve önceden ısıttığınız 190 derece fırında 25 dakika pişirin Fırından çıkarttığınızda servis tabağınız hazır olsun Tavadan ters düz yapıp alacağınız ortaya çıkan muhteşem görüntünün lezzeti garanti![]() Servis önerisi Sıcak olarak servis edeceğiniz bir dilim Tarte Tatin’in yanına, bir top vanilyalı dondurma çok yakışır
|
|
|
|