![]() |
Renkli Pratik Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Pratik Börek![]() 4 yufka 3 havuç 1 kg pazı 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 15 dilim çemensiz pastırma 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı su 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı susam Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Renkli pratik börek: Havuçları temizleyip rendeleyin ![]() ![]() ![]() Havucu teflon tavada 1 tutam tuzla 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın ![]() ![]() Ayrı bir kapta su ve sıvıyağı karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağlı karışımdan sürüp pazı ile kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|