![]() |
Reçelli Kurabiye 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçelli Kurabiye 1![]() malzemeler 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı pudra şekeri 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta (beyazı üzeri için) 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1 portakal kabuğu rendesi Damak tadınıza uygun reçel Hazırlanışı, Yoğurma kabına; un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alıp karıştırın ![]() Toz karışımın ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve yumurtanın sarısını ekleyin ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Yoğurduğunuz hamuru 15 dakika bekletin ![]() Hamuru merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın ![]() Açılan hamurdan kalıp yardımıyla şekiller çıkarın ![]() Yumurta akını düz bir tabağa alın ![]() Kurabiyeleri yumurta akına batırın ![]() Tam ortasına parmağınızla bastırıp delik açın ![]() Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ![]() Kurabiyelerin ortasına 1 çay kaşığı reçel koyun ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin ![]() Pişen kurabiyeleri servis tabağına alıp ılınınca servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|