Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kurabiye, reçelli

Reçelli Kurabiye 1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Kurabiye 1





malzemeler

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (beyazı üzeri için)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Damak tadınıza uygun reçel
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alıp karıştırın
Toz karışımın ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve yumurtanın sarısını ekleyin
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru 15 dakika bekletin
Hamuru merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın
Açılan hamurdan kalıp yardımıyla şekiller çıkarın
Yumurta akını düz bir tabağa alın
Kurabiyeleri yumurta akına batırın
Tam ortasına parmağınızla bastırıp delik açın
Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin
Kurabiyelerin ortasına 1 çay kaşığı reçel koyun
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin
Pişen kurabiyeleri servis tabağına alıp ılınınca servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.