Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, karper, peynirli

Karper Peynirli Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karper Peynirli Börek





15 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı su
Tuz

İç malzeme
4 patates
12 karper peynir
4 dal maydanoz
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su

Karper peynirli börek:
Un, sıvıyağ, kabartma tozu, 1 tutam tuz ve suyu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini nemli bir bez örtün ve 30 dakika dinlendirin

Patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp kıyın Sıvıyağ, tuz ve karabiberle birlikte püreye ekleyip karıştırın

Hamurun üçte ikisini ayırıp merdaneyle kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın Kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin Üzerine püreli karışımı yayıp karper peynirleri yerleştirin

Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp peynirlerin üzerine kapatın Alttaki hamurun taşan kenarlarını içe doğru kıvırın Yumurta sarısını su ile çırpıp böreğin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.