![]() |
Üzümlü Lokma (Danimarka) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Lokma (Danimarka)15 gr taze (yaş) maya 2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı toz şeker 150 gr (3/4 su bardağı) + 2 çorba kaşığı ılık süt 500 gr (4 su bardağı) un 1 fiske tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 küçük ekşi elma (kabukları soyulup, sert kısımları çıkarılmış ve rendelenmiş) 2 yumurta (iyice çırpılmış) 1 tatlı kaşığı Tereyağ (eritilmiş) 175 gr (1 su bardağı) kuru üzüm 1-2 su bardağı rafine yağ 3 çorba kaşığı pudra şekeri (elenmiş) Küçük bir kasede, mayayı, 1 çay kaşığı şekerle birlikte çatalla ezip 2 çorba kaşığı ılık süt katarak krema haline getiriniz ![]() ![]() Bu arada, un, tuz ve tarçını büyük bir kaseye eleyip, rendelenmiş elma ile kalan 2 çorba kaşığı şekeri ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir kaseyi çalkalayıp, iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Büyük bir fırın tepsisini, 1 tatlı kaşığı eritilmiş yağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Hamuru kaseden alıp, hafifçe unlanmış tezgaha çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir tavaya üçte birine kadar rafine yağ doldurup, orta ateşte 40 saniye, içine atılan küçük bir bayat ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Top hamurları dörder beşer yavaşça yağa atıp, 2-3 dakika, lokmalar kabarık ve nar gibi olarak yağın üstüne çıkana kadar kızartınız ![]() Lokmaları, delikli kepçeyle yağdan çıkarıp kağıt peçete üstünde süzdürünüz ![]() ![]() Bütün lokmaları kızarttıktan sonra, üstlerine pudra şekerini serperek servis ediniz ![]() Not: Bu lokmalar Danimarka'da geleneksel olarak Noel'de, sıcak olarak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|