Domatesli Ladenia (Yunanistan) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Ladenia (Yunanistan)![]() Hamuru için 200 ml ılık su Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 3~3 5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı Üzeri için 3 dilimlenmiş domates 1 kırmızı soğan (ince doğramış) 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu Taze çekilmiş karabiber Kuru kekik Taze kekik Domatesli ladenia: Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın![]() Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın
|
|
|
|