Lokumlu Kurabiye-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Kurabiye-2![]() 250 gr margarin 2 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı nişasta 6 çorba kaşığı un 10 çorba kaşığı Şeker 20 güllü lokum Lokumlu Kurabiye: Margarinin yumuşaması için oda ısısında bekletin Un,vanilya,kabartma tozu,nişasta ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yumurtalar ekleyin![]() Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru top şekline getirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat bekletin![]() Hamuru un serpilmiş zeminde oklava yardımıyla açın Açtığınız hamuru üçer santimlik karelere kesin Hamurların ortalarına ikiye bölünmüş güllü lokumdan yerleştirin Karşılıklı iki ucundan birleştirin Kalan hamurlara aynı işlemi uygulayın![]() Kurabiye hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
|
|
|
|