![]() |
Alman Pastası 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Pastası 2![]() MALZEMELER Hamuru için:
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın ![]() ![]() Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın ![]() Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin ![]() 170 dereceli fırında pişirin ![]() Kreması: Tereyağı ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın ![]() Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde keserek aralarına muz dilimleri koyun ![]() Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın ![]() Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini pastaların üzerine serpin ![]() ![]() dır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|