Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıymalı, mantı

Kıymalı Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Mantı




Malzemeler
150 gr yağsız dana kıyması
150 gr ıspanak
1 adet yumurta
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tablet tavuk suyu
125 gr un
Yeterince tuz, biber, kekik, nane, yenibaharKIYMALI MANTI TARİFİ
Unu hamur tahtasına döküp ortasını havuz gibi açınız Dört tutam tuz ekip dört çorba kaşığı su ile yoğurunuz Hamur bütünleşince topak yapıp serin bir yerde dinlendiriniz Dinlendirirken üzerine un serpip nemli bir bezle örtünüz Bu ara içini hazırlayınız Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra, beş dakika kaynar sudan çıkarınız Elinizde sıkarak fazla suyunu akıtınız Keskin bir bıçakla ince ince kıyınız Soğanı ayıklayıp yemeklik küçük küçük doğrayınız Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz İçine kıymayı ilave edip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurunuz Tuz, biber, nane, kekik, yenibahar ekip ılıklaşana kadar bekletiniz İnce kıyılmış ıspanağı, ılık kıymanın içine katarak karıştırınız Bu karışıma bir yumurta kırınız Burada dikkat edilecek nokta kıymanın sıcaklığını ayarlamaktır Çok sıcak olursa yumurtanın beyazı sertleşir Onun için beyazı sertleştirmeyecek kadar ılık olmalıdır İçiniz bir kenarda beklerken hamurunuzu açınız Dinlendirdiğiniz hamur topağından tenis topu büyüklüğünde parçalar alıp unlu zemin üzerinde merdaneyle hamuru yayınız Yayarken zaman zaman hamuru unlayınız Açtığınız bu hamurdan kenarları yaklaşık 1'er santim olan kareler kesiniz Her karenin dört ucunu kaldırıp içi bohçalayinız Hamurun kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatınız Kapatırken bir kenarında ufak bir açıkJık bırakmaya özen gösteriniz Bu aralıktan haşlama suyunun mantının içine girip içinin de haşlanmasını sağlayınız Mantılarınız hazır olunca, iki buçuk bardak sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini bir tencereye dökünüz İçine mantıları atıp kaynatınız 8-10 dakika haşlamak, mantıların haşlanmasına yetecektir Çukur çorba kaselerinin içine suyuyla birlikte mantıları koyup sıcak sıcak ikram ediniz Bu yemek pişer pişmez yenilip bitirilmelidir Tekrar ısıtılınca bütün lezzeti kaçar Ekmeksiz, bol limonlu güzel bir karışık salata eşliğinde yemenizi tavsiye ederim Hem besleyici, hem doyurucu bir yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.