Hurmalı Tartolet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Tartolet Uğraştırıcı gibi görünüyor ama ilk birkaç tane yaptıktan sonra eliniz alışıyor Eğer hazır hurma püresi bulamazsanız, hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşamasını sağlayabilir ve sonrasında robotta püre haline getirebilirsiniz![]() Hurmalı Tartolet malzemeler *1 + 1/2 su bardağı un *1 su bardağı pudra şekeri *1/4 çay kaşığı tuz *125 gr tereyağı *1 yumurta sarısı *1 çay kaşığı vanilya yapılışı *tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve tuz iyice karıştırıldıktan sonra un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ![]() *unlu zeminde merdane yardımıyla 12 cm kalınlığında açılan hamurdan, en küçük çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesilir ve tart kalıplarına yerleştirilir ![]() *tart hamurunun iç kısmının kabarmaması için ufak yağlı kağıt parçaları kesilir, hamur üzerine yerleştirilir ve içlerine pirinç doldurulur (bence birere tane nohut daha iyi olabilir kabarmasınlar diye)*200 cc ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir![]() *soğuyunca hurma püresi veya arzu edilen şekilde süslenir
|
|
|
|