Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, etli

Etli Ay Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ay Böreği





2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr tereyağı

Harcı için
350 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş

Etli ay böreği:
Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Soğanı ve biberleri ince kıyın Bir tavada zeytinyağında soteleyin Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin Pişmeye yakın domatesleri ekleyin Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.