Taze Soğanlı Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanlı Poğaça![]() 20 gr yaş maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı soda 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 4 taze soğan Tuz Aldığı kadar un Üzeri için 1 yumurtanın sarısı Susam Taze soğanlı poğaça: Mayayı, su, süt ve şekeri bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın Yağ, tuz ve sodayı ekleyin Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın![]() Taze soğanların dış kabuklarını temizleyip hamura karıştırın ve tekrar yoğurun Hamurdan parçalar kopartarak şeritler yapın Her iki şeridi birbirine dolayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|
|