Galeta Unlu Poğaça-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Galeta Unlu Poğaça-2![]() 150 gram margarin 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu tuz 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına) 3 su bardağı un Üzeri için 1 çay bardağı kadar galeta unu İç Harcı 4 tane orta boy haşlanmış patates karabiber kırmızı biber tuz 50 gram rende beyaz peynir maydanoz Galeta unlu poğaça: Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın İç malzemesinin tümünü karıştırın İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin
|
|
|
|