Tavuk Etli Pay |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Etli Pay![]() Hamuru için 2 su bardağı kek unu Yarım çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 125 gr tereyağı 1 çay bardağı soğuk süt Dolgusu için 2 arpacık soğanı Yarım diş sarımsak 50 gr tereyağı 1 tavuk göğüs eti 150 gr mantar 2 sivribiber küp doğranmış Tuz Karabiber 100 ml krema 2 yemek kaşığı mısır unu 1 çay bardağı mısır konservesi 1 yemek kaşığı mayonez Üzeri için 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri Tavuk etli pay: Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın Azar azar sütü ekleyin Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın![]() Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin Tabanına çatalla delikler açın 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın![]() Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin Sivri biberi, baharatları ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin![]() Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin![]() Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin 180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin
|
|
|
|