Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulyeli, ispanaklı, kiş, taze

İspanaklı Ve Taze Fasulyeli Kiş

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Taze Fasulyeli Kiş





500 gr ıspanak
250 gr taze fasulye
2 soğan
150 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 yumurta
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Hamur için:
6 kahve fincanı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı soğuk su
Bir tutam tuz

Ispanaklı ve taze fasulyeli kiş:
Ispanağı temizleyip doğrayın Sıcak suya batırıp çıkarın ve süzün Taze fasulyeleri küçük küçük doğrayın Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Soğanları kıyın Beyaz peyniri ufalayın
Tavada 2 kaşık zeytinyağını kızdırıp soğanı pembeleştirin Fasulye ve ıspanağı ekleyip kavurun Tuz, karabiber serpip karıştırın ve ateşten alın Ilınınca beyaz peynir ve çırpılmış 3 yumurtayı ekleyip karıştırın

Un, zeytinyağı, su ve tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun İkiye bölüp birini incelterek açın ve 24 santim çapındaki yağlanmış tart kalıbına alın Üzerine sebzeli karışımı yayın
Diğer hamuru açıp şerit şerit kesin Kalıptaki karışımın üzerine kafes şeklinde dizin Yumurta sarısı ile 1 kaşık zeytinyağını çırpıp şeritlerin üzerine sürün 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.