![]() |
Lokumlu Kurabiye 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokumlu Kurabiye 1Lokum ve gülsuyunu bir arada seviyorsanız; bu kurabiye tarifi tam size göre! Az malzemeyle pratik lokumlu kurabiye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokumlu Kurabiye Malzemeler, 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 10 adet sade lokum 1 tatlı kaşığı gülsuyu 3,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Hazırlanışı, Oda sıcaklığındaki tereyağını küp şeklinde doğrayın ![]() Yoğurma kabına; tereyağı, gülsuyu, yumurta, süt ve şekeri alıp iyice çırpın ![]() Lokumu çok küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Lokum, un, kabartma tozunu yoğurtma kabına ilave edin ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda dolaptan çıkarıp merdane yardımıyla açın ![]() Kurabiye kalıplarıyla hamurdan parçalar çıkarın ![]() Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin ![]() Kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınınca servis tabağına alın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|