Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart![]() 60 gr tereyağı 270 gr mantar 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı 1 tutam muskat 3 yufka 75 gr tereyağı 200 gr ricotta peyniri 2 yumurta Yarım su bardağı krema 1 çorba kaşığı maydanoz Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı Mantarlı ve lor peynirli tart: Mantarları ince doğrayın Tavada tereyağını eritip mantarları soteleyin Sarımsağı rendeleyip ekleyin Kekik, biberiye, muskatı ilave edin Ocaktan alarak soğumaya bırakın 23 cm’lik yuvarlak fırın tepsisini yağlayın Yufkayı 30 x 30 cm büyüklüğünde kare şeklinde kesin Aralarına sıvıyağ sürerek kalıba yerleştirin Ricotta peyniri, yumurta ve kremayı mikserle çırpın Peynirli karışımın yarısını yufkanın üzerine dökün Mantarları ilave edin Kalan karışımı üzerine yayın 180 derece fırında 30 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
|
|
|
|