Çiğ Balık Tatlandırmaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğ Balık Tatlandırmaları![]() 10 gr levrek 2 taze ıhlamur yaprağı 1 çay kaşığı taze kişniş otu 10 gr som balığı 1 tatlı kaşığı hardal 1 çay kaşığı portakal suyu 1 tutam siyah çöreotu 10 gr deniztarağı 1 çorba kaşığı küp kesilmiş ve közlenmiş kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kıyılmış frenksoğanı 1 çay kaşığı zencefil sirkesi 1 tatlı kaşığı haşlanmış pirinç 3 üçgen kesilmiş yufka parçası 1 yumurtanın akı Çöreotu Çiğ balık tatlandırmaları: Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın Levreği minik küpler halinde kesin Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun![]() Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın İkinci külâha doldurun Deniztarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenksoğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|