Karidesli Lazanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Lazanya![]() 6 yaprak lazanya 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 500 gr karides 4 domates 1 yemek kaşığı salça 2 sivri biber Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 1 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriBeşamel sos için 40 gr tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 3 su bardağı süt Karidesli lazanya: Domatesleri rendeleyin Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayın Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun Karidesleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin![]() Salça, domates ve biberleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın![]() Ayrı bir tencerede tereyağını eritip ayçiçeği yağını ekleyin Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin![]() Lazanyaları ortadan ikiye bölün Porsiyonluk tabakların tabanlarını yağlayıp bir parça lazanya yerleştirin üzerine bir miktar beşamel sos sürüp karides karışımının 1/3’ünü yayın ve tekrar lazanya yerleştirin Kaşar peyniri serpiştirip aynı işlemi yineleyin![]() En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
|
|
|
|