Yulaflı Ve Patatesli Kroket |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yulaflı Ve Patatesli Kroket![]() 500 gr patates 4 jambon 1 çay bardağı konserve mısır 4 taze soğan 2-3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 150 gr yulaf ezmesi Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Yulaflı ve patatesli kroket: Patatesleri haşlayıp süzün Kabuklarını soyup rendeleyin Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın![]() Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin Yumurtayı çırpın Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin Sıvıyağı kızdırın Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|