Yoğurtlu Patlican Ezme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Patlican Ezme![]() 6 patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 1 limonun suyu Tuz Yoğurtlu patlican ezme: Bir kasede limon suyu ve zeytinyağını karıştırın Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını temizleyip patlıcanları zeytinyağlı karışımın içine aktarın Çatalla ezerek püre haline getirin![]() Sarımsağı rendeleyerek yoğurda karıştırın Tuz ekleyin ve yoğurdu patlıcanın üzerine döküp karıştırın Salatayı servis tabağına alın Üzerini taze biberiye ile süsleyerek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|