Krempeynirli Bisküvi Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krempeynirli Bisküvi Tatlısı![]() 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çay kaşığı vanilya 400 gr krempeynir 4 çorba kaşığı meyve likörü 2 çorba kaşığı granül kahve 40 adet ince uzun bisküvi Üst kreması için: 50 gr sade çikolata 1 su bardağı sıvı krema 1 çay kaşığı pudraşekeri 1 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata Krempeynirli bisküvi tatlısı: Yumurta sarılarını geniş ve derin bir kaba kırıp tozşekerle çırpın Vanilya ekleyip krema haline gelinceye kadar karıştırın Yumurtalı karışıma 2 kaşık krempeynir ekleyip çırpın Kalan krem peyniri de ilave edip karışıma yedirinceye kadar çırpmaya devam edin Kahveyi likörle karıştırarak eritin Bisküvileri teker teker kahveli karışıma batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 4 servis tabağı hazırlayın Her birine 2 bisküvi yerleştirip üzerine bir kat krempeynirli kremadan yayın Üzerine tekrar 2 bisküvi ve tekrar krema sıralamasıyla malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın Buzdolabında donuncaya kadar bekletin Çikolatalı üst kremayı hazırlamak için çikolatayı küçük parçalara bölün Çikolatayı küçük, saplı bir tavaya alıp, tavayı da su dolu başka bir tencereye yerleştirin Ocağa alıp orta ateşte çikolatayı eritin (Benmari usulü) Çikolatayı karıştırarak ılıtın Sıvı kremayı çırpıp erimiş ılık çikolataya ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın Soğuyan tatlıları buzdolabından alıp çikolatalı kremayı üzerlerine paylaştırın Rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|