Zeytinyağlı Lüfer İzgara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Lüfer İzgara![]() 1 lüfer 5~6 yeşil zeytin 2 salçalık kırmızı biber 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kapari 1 çay bardağı riviera zeyinyağı 1tatlı kaşığı domates salçası 1dal kereviz sapı 1çorba kaşığı soyasosu Zeytinyağlı lüfer ızgara: Sarımsakları soyun Biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın Kerevizin sapını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın![]() Salça, soya sosu, zeytinyağı, kapari, kereviz sapı ve sarımsakları bir kasede karıştırın Balığı çukur bir kaba alın Hazırladığınız zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün ve balığı bu sosta 1 saat kadar bekletin![]() Balığı sosuyla ve zeytinlerle birlikte orta ateşte her iki tarafını çevirerek kızartın Servis tabağına alıp soğutmadan sıcak servis yapın![]()
|
|
|
|